A málna

Málna, a gyümölcs képe

A málna az egyik legegészségesebb gyümölcsünk – egy vitaminbomba. Tartalmaz flavonoidokat, gyümölcssavakat, aromaanyagokat, ásványi agyagokat és vitaminokat. Ásványi anyagok közül megtalálható benne a kálium, kalcium, vas, cink, magnézium, foszfor-vegyületek. Magas a C-vitamin tartalma, valamint B-vitamint és beta karotint is tartalmaz.
Rendkívüli hatása van szervezetünkre, egészségünkre. Használják vércukorszint, magas vérnyomás csökkentésére, vér körforgásának serkentése, a menstruációs zavarok megszüntetése, a szívműködés szabályozása stb. Savlekötő tulajdonságú, sok magja pedig elősegíti az emésztést. Lábadozás, szívbetegségek, kimerültség, depresszió esetén szintén segít és gyógyítja a gyulladt fogínyt.

Szerelembomba

A finn asszonyok azt tartják, hogy a málna gyöngéddé teszi a férjet, felkészíti a feleséget az anyaságra, s megőrzi a házaspár egészségét. Ezt jelképezve a finn menyasszony egy kis kosarat visz magával, melybe barátai három aszalt málnát tesznek.

Mind a három állítás igaz! A málna a magas cinktartalmának köszönhetően szerelmi ajzószerként is kiváló. A cink irányítja a férfi nemi hormont a tesztoszteron viselkedését, így nem csoda, hogy a férfiaknál ajzószerként működik. Ahogy a finn asszonyok mondanák, gyöngévé teszi a férfit. A nőknél igaz csak kis mennyiségben termelődik a tesztoszteron a petefészekben, de őket sem érinti közömbösen.

forrás: www.vitaminsziget.com