A TOP 100 Termelő között a Háziszörp

A Magyar Konyha magazin és a Pannon Gasztronómiai Akadémia közös tesztjén a Háziszörp málnaszörpje magas pontszámmal nyert.

Fekete Ágnes és Barta Tamás, az eredetileg református lelkipásztor és mérnök házaspár egy jó évtizeddel ezelőtt kezdett bele a gyümölcsfeldolgozásba, amikor meglepetten hallották a magyar gazdák panaszát, hogy nem veszik át a gyümölcseiket, és az egyik legegészségesebb gyümölcs, a fekete ribizli sem kell senkinek.

Termékeik nagy része cukor nélkül készül, alma-, fekete ribizli- és szőlőlevet három literes kiszerelésben tudunk tőlük rendelni. Üvegben kapható szeder-, meggy-, eper- és málnaszörp, diabetikus változatban is.

„Szörp-receptünk a régi: sűrű, tiszta gyümölcslé és cukor, minden egyéb adalék, tartósítószer, színezék hozzáadása nélkül” – árulja el a tulajdonos.

Háromliteres ,,Bag inBox”, azaz ,,zacskó a dobozban” csomagolásban árulják a szörpöket, ügyes kis csappal az oldalán. A szörp nincs fel forralva, csak 75 °C körüli hőmérsékleten, kíméletesen hőkezelve. Ha a rendelésünket személyesen vesszük át Budaörsön, akkor megnézhetjük a szörpkészítő manufaktúrát.

 

Háziszörp
Budaörs, Szabadság út 385.
Tel.: +36-30/954-9741
[email protected]
haziszorp.hu