Alma lé – 100% – 5 liter

 

Tartósítószer, adalékok és víz hozzáadása nélkül, hazai gyümölcsből készült, frissen préselt, 100%-os, natur almalé, 5 literes “bag in box”-os csomagolásban..

Összetétel: 100% rostos almalé

Kiszerelés: 5 L – BIB csomagolásban

 

2 800Ft

Kategóriák ,

Leírás

Az almalé

A magyar alma méltán híres. Ez az a gyümölcs, amelyből a legtöbb terem a Kárpát-medencében, hiszen az eső mennyisége, a napfény, a talaj közel ideális ennek a gyümölcsnek a termesztésére. Mi almaleveinket friss gyümölcsből préseljük, tehát nem sűrítményből dolgozunk. Többféle almát használunk, ezek közül néhány pl.: Gála, Idared, Golden, Zöldalma. Az elkészült almalé mindig az éppen préselt fajtára jellemző ízvilágot adja vissza. Ami biztos, hogy semmi mást ne keress a dobozban, csak 100% almalevet. Nem spirázzuk túl a történetet: csak alma és más semmi. Ha almalé, akkor pont ez az, amire vágytál.

Az alma az a gyümölcs, amely a legendák világába vezet bennünket. Ha valakit megkérdezünk, hogy  hogy mondjon egy gyümölcsöt, akkor nagy valószínűséggel az alma lesz az, amit hallunk! A színét pirosnak gondoljuk.  Általános fogalomvilágunkban tehát az alma van a gyümölcsök élén. Ez nem is csoda, hiszen ezt fogyasztjuk az év legtöbb hónapjában. Az alma téli, tavaszi, őszi, sőt nyári jó barátunk. A paradicsomi kertben is egy almát gondolunk a Jó és Gonosz tudásának fájára. De a görög mondavilágból is tudunk aranyalmáról, amelyet a Heszperidák őriztek. De a későbbiekben gondolhatunk Tel Vilmos almájára is, vagy akár Newtonra, akinek állítólag a fejére esett egy alma, így gondolkodott el a gravitáción.

Ha a paradicsomi tiltásra gondolunk, akkor igazán örömteli arra gondolnunk, hogy ma semmiféle tilalom nem takarja el az alma értékeit. A legkisebb csecsemők első étele a reszelt alma vagy az almalé. Azért van ez így, mert az emésztőszervek működését ha kell, akkor serkenti, de ha arra van szükség, akkor fékezi. Az almasav és a tartalom cukortartalom egyensúlyban van benne. Innen adódik az a kellemes ízvilág, amelyet szinte mindenki kedvel. Táplál, szomjat olt, jóleső érzéssel tölt el nehéz ételek után, ahogyan a rómaiak is tanácsolták – usque ad mala, azaz az almával zárul az étkezés. Már az illata is üdítően hat. A Kárpát-medencében is őshonos ez a gyümölcs, amely a Tigris folyó mellől, tehát valóban a bibliai paradicsom helyszínéről terjedt tovább. Éppen ezért külön érdekesség, hogy a legelterjedtebb fajtája nálunk a bibliai nevű Jonatán, amely egyébként egy amerikai emberről, Jonathan Habsbrouckról kapta a nevét. Az amerikai kontinensen magról kelt, ő így bukkant rá erre a kíváló képességekkel bíró gyümölcsfajtára. Ennek a gyümölcsnek érezték legtartósabbnak az ízvilágát egész télen át. Ez az állapot persze mára nem igaz, hiszen az Idared talán még tartósabban fogyasztható, akár tavasszal is megfelelő tárolás mellett. De többezer fajta közül nem érnénk végére az ízek és színek felsorolásának.

Az általunk készített almalé úgy készül, hogy  először is átválogtjuk az almát. A gyümölcsbe keveredett rohadt alma rendkívüli ízromlást okoz. Három fázisban megmossuk a gyümölcsöt, majd a szalagos prés segítségével kipréseljük a levét. Az almának kb. 60 – 70 %-os a lé-kihozatala. Az elnyert almalét felhevítjük 75 fokra, így vitamin és tápértékét megőrzi szémunkra a téli hónapokra.

Kiszerelés: 5 L – BIB csomagolásban

További információk

Tömeg 5.4 kg
Méretek 20.5 × 13 × 26 cm
Íz

Őszi ízek, Alma

Kiszerelés

5 liter

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Alma lé – 100% – 5 liter” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük