• Cseresznye lé – 100%, szűrt cseresznye velő – 3 liter

  • 2 400Ft

   100%-os, rostos gyümölcslé, tartósítószer nélkül, friss hazai gyümölcsből!

   Ilyen cseresznye levet még nem ittál! Kétféle cseresznye harmonizáló ízével!

   Ebben a dobozban 6 kg cseresznyének a leve van kipréselve!

   Összetétele: 99,8% cseresznye lé, 0,2% citromsav !

   Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

    

    

   Kategória: .

  Ez a cseresznye levünk Szomolyai fekete cseresznye és Carmen cseresznye keverékéből készült. A kétféle cseresznye szépen harmonizál egymással. Mélybordó színe és karakteres íze felejthetetlen élményt nyújt. Ha még nem ivott cseresznye levet, ezt feltétlen kóstolja meg!

  A kora nyár egyik első, legkedveltebb gyümölcse a cseresznye. Leginkább nyersen fogyasztják, de süteményekbe is kiváló, levest, bort és pálinkát is lehet belőle készíteni.

  Már az ókorban is termesztették, az utazók, katonák kedvelt szomjoltója volt. sőt az istenek eledelének tartották. A Japánban termesztett díszcseresznye nem fogyasztható, mégis a fiatalság és a megújulás jelképe, a cseresznyevirágzás ünnepe a japán kultúra egyik legnagyobb ünnepe.

  A cseresznye 78-82 százaléka víz, energiatartalma csak 65-70 kcal (100 gramm). Zsír (0,3 g) és fehérje alig van benne, de szénhidrátot (13 gramm), növényi rostot (1,3 g) tartalmaz. Érettségétől függ, mennyi gyümölcscukrot tartalmaz. Gyorsan megemeli a test energiaszintjét, serkenti a melatonin hormon keletkezését az agyban, így hozzájárul a pihentető alváshoz. A természetgyógyászok szerint érvédő, szívizom-erősítő hatása is van.

  Antociánokat tartalmaz, amik csökkentik például köszvény és ízületi gyulladás miatti fájdalmat. Akadályozza a szájüregi fertőzéseket és semlegesíti a rossz leheletet. Jelentős a C-vitamin tartalma (10–15 mg), sok benne a foszfor, kalcium, nátrium, kobalt, kálium (190–220 mg), vas. Kdvezően hat a fogak és a csontok fejlődésére.

  Sokan gyógynövényként is hasznosítják, szárából tisztító, vízhajtó, hatású teát készítenek. Hívei szerint a pattanásokat is elmulasztja. Mint a friss gyümölcsök nagy része, segít a székrekedés ellen. Csökkenti a vér húgysav-szintjét, az ízületi betegségek megelőzésében, karbantartásában is szerepet tulajdonítanak neki.

  A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan, a cseresznyében is sok a kedvező élettani hatású antioxidáns és a flavonoid. A sötétebb cseresznyének magasabb az antioxidáns-tartalma.

  A cseresznye lúgosító hatással is rendelkezik, így az elsavasodás következtében kialakuló betegségeket is megállítja. Általános szabály, hogy minél sötétebb a cseresznye, annál magasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat.

  .

   

  Tömeg 3.2 kg
  Méretek 17.5 x 11.5 x 21 cm
  Íz

  Meggy

 • Termékkategóriák