Körte lé – 100% – 3 liter

100%-os, rostos körtelé, tartósítószer és adalékok nélkül, friss hazai gyümölcsből!

Csak körte, s más semmi, a vágyam csak ennyi és csendben kortyolni tovább…

Összetétele: 100% rostos körte lé

Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

 

 

3 000Ft

Kategóriák ,

Leírás

A körtelé, amelyet mi készítünk, 100%-os ivólé, azaz semmiféle adalékot, cukrot nem tartalmaz. A körte az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője, hiszen gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, és tápanyagokban is bővelkedik. Egy átlagos méretű körte elfogyasztásával biztosítjuk napi C-vitamin-szükségletünk 12 és K-vitamin szükségletünk 10 százalékát, káliumszükségletünk 6 százalékát. Tartalmaznak ezen kívül karotenoidokat, flavonolokat és a vörösebb héjú körték antocianinokat is.
Korábbi tanulmányok arra mutatnak rá, hogy a körte rendszeres fogyasztása csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívroham esélyét.
Mára már szinte mindenütt olvashatunk arról, mennyire fontosak a növényi rostok a bél egészségének megőrzéséhez.

A körte az egyik lehetőség arra, hogy vitaminok, ásványi anyagokat sok rosttal együtt a szervezetbe juttassunk.  Szinte minden szempontból előnyösen változik szervezetünk állapota, ha megfelelő rostban gazdag ételeket eszünk.

A szájban olvadó, muskotályos- savanykás ízű körte a legalkalmasabb arra, hogy ivólé készüljön belőle.

Bár még csak néhány tanulmány született a témában, több tudós is egyetért, hogy a körte hipoallergén, vagyis a fogyasztása nem okoz allergiás reakciókat. Szülők, figyelem: a körtét akár csecsemőknek is adhatjátok, mert nagyon biztonságos!

A körtében bór van, ami megakadályozhatja a csontritkulás kialakulását. A webbeteg azt írja: a bór a kalcium- és magnéziumhasznosítás szabályozása révén segíti elő a csontképződést és akadályozza a csontritkulás kifejlődését. Kedvezően hat továbbá az ízületi kopásokra, megakadályozhatja az ízületi gyulladás (arthritis) egyes fajtáinak kialakulását. Egyes kutatások szerint a kalcium hormonális szabályozásában és a sejtosztódás folyamatában is fontos szerepet játszik.

A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabad-gyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi szükséges C-vitamin mennyiségének 11%-át, a réznek pedig 9%-át tartalmazza, úgyhogy hajrá, edd, amikor csak tudod!

A körtelé egyszerű préseléssel készül. A gyümölcsöt háromszor megmossuk, ülepítő, úsztató majd permetező mosással, utána passzírozógépünkben eltávolítjuk a magházat és a csumát, végül átszűrjük.

További információk

Tömeg 3,2 kg
Méretek 17,5 × 11,5 × 21 cm
Íz

Körte