• Körte lé – 100% – 3 liter

  • Körte lé, 3 liter
   Körte lé, 3 literKörte, a gyümölcs képe
  • 1 500Ft

   100%-os, rostos körtelé, tartósítószer és adalékok nélkül, friss hazai gyümölcsből!

   Csak körte, s más semmi, a vágyam csak ennyi és csendben kortyolni tovább…

   Összetétele: 100% rostos körte lé

   Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

    

    

   Kategória: .

  A körtelé, amelyet mi készítünk, 100%-os ivólé, azaz semmiféle adalékot, cukrot nem tartalmaz. A körte az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője, hiszen gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, és tápanyagokban is bővelkedik. Egy átlagos méretű körte elfogyasztásával biztosítjuk napi C-vitamin-szükségletünk 12 és K-vitamin szükségletünk 10 százalékát, káliumszükségletünk 6 százalékát. Tartalmaznak ezen kívül karotenoidokat, flavonolokat és a vörösebb héjú körték antocianinokat is.
  Korábbi tanulmányok arra mutatnak rá, hogy a körte rendszeres fogyasztása csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívroham esélyét.
  Mára már szinte mindenütt olvashatunk arról, mennyire fontosak a növényi rostok a bél egészségének megőrzéséhez.

  A körte az egyik lehetőség arra, hogy vitaminok, ásványi anyagokat sok rosttal együtt a szervezetbe juttassunk.  Szinte minden szempontból előnyösen változik szervezetünk állapota, ha megfelelő rostban gazdag ételeket eszünk.

  A szájban olvadó, muskotályos- savanykás ízű körte a legalkalmasabb arra, hogy ivólé készüljön belőle.

  Bár még csak néhány tanulmány született a témában, több tudós is egyetért, hogy a körte hipoallergén, vagyis a fogyasztása nem okoz allergiás reakciókat. Szülők, figyelem: a körtét akár csecsemőknek is adhatjátok, mert nagyon biztonságos!

  A körtében bór van, ami megakadályozhatja a csontritkulás kialakulását. A webbeteg azt írja: a bór a kalcium- és magnéziumhasznosítás szabályozása révén segíti elő a csontképződést és akadályozza a csontritkulás kifejlődését. Kedvezően hat továbbá az ízületi kopásokra, megakadályozhatja az ízületi gyulladás (arthritis) egyes fajtáinak kialakulását. Egyes kutatások szerint a kalcium hormonális szabályozásában és a sejtosztódás folyamatában is fontos szerepet játszik.

  A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabad-gyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi szükséges C-vitamin mennyiségének 11%-át, a réznek pedig 9%-át tartalmazza, úgyhogy hajrá, edd, amikor csak tudod!

  A körtelé egyszerű préseléssel készül. A gyümölcsöt háromszor megmossuk, ülepítő, úsztató majd permetező mosással, utána passzírozógépünkben eltávolítjuk a magházat és a csumát, végül átszűrjük.

  Tömeg 3.2 kg
  Méretek 17.5 x 11.5 x 21 cm
  Íz

  Körte

 • Termékkategóriák