Meggy szörp – 1kg

Tartósítószer, adalékok és víz hozzáadása nélkül, friss, hazai gyümölcsből készült rostos gyümölcsszörp.

Összetétele: 75% meggy lé, 25% cukor.

Ajánlott hígítási arány: 1 rész szörp, 4 rész víz.

2 400Ft

Kategória

Leírás

A meggy szörp alapja a meggy

A koranyár egyik első gyümölcse a cseresznye és a meggy. Már a honfoglalás előtt ismerték a Kárpát-medencében ezt a Perzsiából érkezett gyümölcsfát. Ezt településneveinkből is tudhatjuk, hiszen számos falunevünkben szerepel a meggy név. A meggy valószínűleg a cseresznyefából alakult át, bár a két fa külön-külön faj, hiszen egymás beporzására nem képesek.

Magyarországon különlegesen fontos gyümölcs a meggy. Talán mi tartósítjuk a leggyakrabban, mi készítünk belőle pitéket, mi esszük krémben, fagylaltban, szószként egyaránt, hogy a meggyes-cseresznyés rétesről ne is beszéljünk! Egy meleg nyári napon a meggyleves szinte minden magyar asztalra odakerül.

A meggy az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcsünk.

Ha van jó présünk, akkor meggylevet készíteni gyerekjáték. Érdemes kissé megtörni előtte a szemeket, hogy jól kiengedje a levét. Ha egyben maradnak a szemek, akkor a legjobb préssel is csak összelapítjuk a szemeket. Ha viszont olyan géppel törjük szét, amellyel a magokat is megtörjük, akkor keserű és káros anyagok kerülnek az ivólébe.

A meggynek megkapó a színe. Bordó, és szinte alig eltávolítható a ruhákból. Ugyanakkor hihetetlen értékekről is árulkodik ez a szín. Egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. Savanyúság segít a vírusok leküzdésében, valamint vértisztító hatása van. A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint bioflavon. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabad-gyököknek, de ha eszünk egy kiskanál búza csíra olajat hozzá, még jobb.

A máj és a vesék munkáját is serkenti. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben. A meggy talán a legértékesebb hazai gyümölcs különösen, ha az ár-érték arányát tekintjük meg. Különösen ajánljuk azoknak, akiknek emésztési gondjaik vannak. A meggy savanyúsága folytán serkentőleg hat a belekre. Persze ebből mindjárt az is következik, hogy azok számára nem javasolt, akiknek a bele gyulladt.

Érdemes kúraszerűen is fogyasztani a meggyet, hiszen vértisztító hatású. Ezen felül vízhajtó hatású is, a meggyszárat külön használják teaként erre a célra.

Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás. Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk. A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.

A meggy lé nagyon alkalmas szer a meghűléses betegség leküzdésében. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, ezért meghűléses időszakokban különösen érdemes sokat fogyasztani belőle.

További információk

Tömeg 1,2 kg
Méretek 11,5 × 12 × 24,5 cm
Íz

Meggy