Must – Vörös Szőlő lé – 100% – 3 liter

100%-os, rostos gyümölcslé, tartósítószer és adalékok nélkül, friss hazai gyümölcsből!

Összetétele: 100% szőlőlé – must.

Kiszerelés: 3 liter, +Bag in box” csomagolásban

3 100Ft

Kategóriák ,

Leírás

Must, avagy szőlőlé

Amikor a szőlő elkezd sárgállani, a természet arra figyelmeztet minket, hogy közeleg az ősz. Nagyszerű írónk állítása szerint előreküldte aranyszegélyű meghívóit.

Ez a pompás gyümölcs Ázsiából származik. A Rómaiak honosították meg nálunk, pontosabban a Dunántúlon.  Sok öröm forrása fakadt fel ezzel Pannóniában is. A szőlő az a gyümölcs, amelyik az egyik legváltozatosabb színvilágú, az egészen sötétlila színtől a halvány zöldig egy teljes színskála a piroson, a sárgán, de még a halvány kéken keresztül is látható a szőlőszemeken.  Kicsi országunk tájegységei jóllehet időnként csak néhány kilométerre vannak egymástól, mégis egészen más ízű must készül az itt-ott a szőlőből.

Ha mustot szeretnénk készíteni, nagyon fontos, hogy a szőlőszemeket megmossuk. Ha bor készül a szőlőből, akkor egészen más higiéniai körülményeket kell biztosítani a szőlőlé elkészítése közben. Az a must, amit télen is szeretnénk fogyasztani, és nem azért készítünk, hogy felforrjon  egészen más ízű, semmilyen murci-szer íze nincsen.

A megmosott és kipréselt  szőlőlevet  felhevítjük kb. 75 Celsius fokra, és ezután beleöntjük abba a tömlőbe, amiben ezzel a bag-in-box eljárással a legjobban eltartható egész télen át.

Van, aki a szőlőből kocsonyát főz. E azért lehetséges, mert a szőlőmagban levő pektin miatt ha hosszabban melegítjük a mustot, akkor megkocsonyásodik.

Miért ajánljuk a mi általunk készített mustot?

Mert válogatott szőlőből készül, és a vásárolt dobozon pontosan feltüntettük, hogy milyen fajta szőlőből készült.

Mert ez a must felbontás után is eláll, nem kell félni attól, hogy murcit itatunk majd gyerekeinkkel.

Mert ez a must tartalmazza azokat a jótékony mikroelemeket, amiket a szőlő.

A szőlő hihetetlenül jó káliumforrás. Sokféle ásványi anyagot és vitamint is találunk benne. Flavonoidokban gazdag, ezért már szépségipar is felfedezte jó tulajdonságait. Mert semmilyen tartósítószert nem vesz magához az, aki ezt issza.

Érdemes akár szőlőturmixot is készíteni a megvásárolt mustból. Ennek a receptje a következő: Hat személyre öntsünk fél liter mustot egy tálba, majd adjunk hozzá egy liter kefirt, egy tojás sárgáját, és mindezt turmixoljuk össze. Különleges, egészséges italt kapunk.

További információk

Tömeg 3.2 kg
Méretek 17.5 × 11.5 × 21 cm
Íz

Őszi ízek, Szőlő