• Nektarin lé – 3 liter

  • Őszibarack lé, 3 liter
   Őszibarack lé, 3 liter
  • 1 600Ft

    

   50%-os, rostos gyümölcslé, tartósítószer nélkül, friss hazai gyümölcsből!

   Összetétele: rostos nektarin lé 50%, ivóvíz, cukor, citromsav

   Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

   Kategória: .

  A nektarin lé alapja, a finom, magyar nektarin.

  Ez az a gyümölcs, amelyet soha nem lehet megunni. Akárhányszor ehetünk belőle, mindig valami új ízt érzünk a nyelvünkkel. De nem csupán a nyelvünk, hanem a szemünk, az orrunk is örül, ha ránéz vagy megillatozza ezt a gyümölcsöt. Külön érdekessége, hogy több hónapig érnek a különböző fajták, és egyre mélyebb, teltebb ízben kóstolgathatjuk őket. És hány féleképpen ehetünk belőle?! Először is a maga természetes formájában, aztán egy jó lepényen, turmix italban, joghurttal fagylaltként, gyümölcssalátába, dzsem vagy lekvárként, rumban, likőr formában, és végül az általunk kínál finom ivóléként is.

  Milyen érdekes, hogy a messzi Perzsiából idekerült fa éppen Magyarországon talált Európában igazán magára. Régen perzsa almának nevezték,  de ma ez a föld az igazi otthona. Mintha éppen a Kárpát-medencében élesedtek volna ki tulajdonságai, a nap itt  alakította olyanná, hogy már a két nagy háború között párizsi vásárokon csodájára jártak a magyar baracknak. Az első leghíresebb barackokat a Gellért hegy déli lejtőin termesztették régen. A védett lejtők erős napsütése igen kedvező ennek a gyümölcsfajnak. Később a budaörsi, budafoki és tétényi barackok vált híressé.

  Mi a nektarin és az őszibaracklét úgy készítjük, hogy a gyümölcsöt először is alaposan megmossuk. Először van az  ülepítő mosás, egy medencében a por, esetleges homok az edény aljába kerül, a barackok pedig szépen átgurulnak a víz tetején egy másik tálba, ahol pedig a víz tetejéről leszedjük egy szitával vagy hálóval az esetlegesen benne maradt leveleket, mindazt, ami könnyebb a víznél. Végül a harmadik tálban lezuhanyozzuk a gyümölcsöt, így egészen tisztán helyezzük a passzírozó gépbe, ahol egy nagyobb lyukú hengerben először a magja távolodik el. A következő, kisebb lyukú hengeres présben pedig elkészül az őszibarack pép. Ez annyira sűrű, hogy csak víz,  illetve almalé hozzáadásával lehet belőle ivólét készíteni. Mi citromsavat is adunk a péphez azért, hogy ne barnuljon be. Emiatt viszont cukor hozzáadása mellett kapja meg azt a kellemes ízt, ami miatt  üdítő, kellemes ivólé lesz barackunkból.

  A nektarin és az őszibarack az egyik legjobb frissítő, üdítő. Jó kedvre derít. Ezt részben niacin-tartalmának köszönhető. Viszonylag sok C-vitamin van benne. B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva főként a sárga húsú fajták kiváló haj- és bőrszépítők.

  Rengeteg rostjával és pektinjével az emésztést segíti, megakadályozza a székrekedést. Káliumban és magnéziumban is gazdag.

  Tömeg 3.2 kg
  Méretek 17.5 x 11.5 x 21 cm
  Íz

  Őszibarack

  Kiszerelés

  3 liter

 • Termékkategóriák