• Sárgabarack lé – 3 liter

    • Sárgabarack lé, 3 liter
      Sárgabarack lé, 3 literSárgabarack, a gyümölcs képe
    • 1 500Ft

      50%-os, rostos gyümölcslé, tartósítószer nélkül, friss hazai gyümölcsből!

      Összetétele: 50% rostos sárgabarack lé, ivóvíz, cukor, citromsav

      Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

      Kategória: .

    A sárgabarack lé alapja a kajszi barack

    Ez talán a leghíresebb magyar gyümölcs. Mindenfelé tudják, hogy a belőle készült pálinka sehol nem ilyen ízletes a világon talán, mint Magyarországon. Kecskemét környékét nevezik barackországnak, mert ott vészelte át a legjobban a korai fagyokat ez a gyümölcsfa. Ázsiából, Örményországból érkezett hazánkba ez a gyümölcs fajta. Gyönyörű napra emlékeztető színekben pompázik ez a gyümölcsünk. Sőt, a Nap felé fordított oldalán bíbor foltokat is észrevehetünk rajta. A legjobban a melegebb, mégis mérsékelt éghajlatú vidékeket szereti. Ezért díszlik talán éppen Kecskemét homok vidékén a legjobban.  A legtöbb gyümölcs sokat veszít íz értékéből akkor, amikor üvegbe tesszük, vagy más módon tartósítjuk a téli hónapokra.   A sárga barack az a gyümölcs, amelyik a legjobban megőrzi eredeti ízét még akkor is, amikor például sárgabarack lé formájában megisszuk. A legtöbb üdeséget, színt, illatot és ízt a kajszi őrzi meg számunkra így is. A sárgabaracknak nincs versenytársa, ha a palacsinta megtöltésére gondolunk például.

    Ha sárgabarack levet készítünk, mindenképpen figyelnünk kell arra, hogy átválogatott gyümölccsel dolgozzunk. A rohadt szemek mind színvilágában, mind tartósságában elrontják az eredményt.

    A mi sárgabaracklevünk mindig frissen szedett gyümölcsből készül. Passzírozó gépünk segítségével eltávolítjuk a gyümölcs magját, majd újból és újból átpasszírozva a magozott sárgabarack pépet megkapjuk azt a sűrű levet, amely a finom ivólé lapja.

    Mivel a sárgabarack nem tartalmaz sok vizet, rendkívül sűrű, ezért önmagában nem készíthető belőle ivólé, csak víz hozzáadásával. A mi ivólevünk 50%-os gyümölcstartalommal bír. Mivel a kajszibarack nem túlságosan savas, ezért citromsav hozzáadása is szükséges a sárgabarack léhez. Ha nem változtatjuk meg a lé sav- arányát, akkor megbarnul majd készítményünk. A mi készítményeink   a PH értéke 3,5 körüli értékre van beállítva. Így kellemes ízvilága lesz a sárgabarack ivólének, és a színe is szép, napsárga lesz.

    100 gramm kajszi barack a napi A vitamin szükségletünk 140%-át biztosítja. A sárgabarackban számos, nagy mennyiségű antioxidáns található. A kajszi nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely serkenti a szem vérkeringését.  Magas a rosttartalma, ami pedig a szervezetünk felesleges, illetve káros anyagainak távozásában segít.

    Tömeg 3.2 kg
    Méretek 17.5 x 11.5 x 21 cm
    Íz

    Sárgabarack

    Kiszerelés

    3 liter

  • Termékkategóriák