TÖRTÉNET

A Gizella malmot 1880-ban építtette a Krausz-Moskovits család. A budapesti malom nagy része – a háborúkat is átvészelve -, egészen 1963-ig gőzmalomként működött. Az utóbbi évtizedekben raktárként hasznosították, majd 2000-ben bontani kezdték, hogy lakóházzá alakítsák. A díszletszerűen meghagyott külső falak mögött egy új épület formálódott, megőrizve az ingatlan egészének különös ipari hangulatát.

LOFT

Lakberendezés szempontjából a loft legfontosabb stílusjegye a nagy belmagasság és a hatalmas, tágas terek, mivel eredetileg ezeket a lakásokat elhagyatott gyárépületekben alakították ki. Belsőépítészeti szempontból a burkolatokat érdemes kiemelni: eredeti téglafalak és oszlopok, helyenként gerenda tartóelemek, melyek rendkívül egyedi és jellegzetes stílust adnak ezeknek az apartmanoknak.

ELHELYEZKEDÉS

A Loft Malom apartmanjai mind autóval, mind tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. A közelben található Boráros téren számos villamos- és autóbuszjárat áll rendelkezésre, valamint a 3-as metró is gyorsan elérhető. Az épülettől pár perc sétára találhatók a budapesti üzleti negyed irodaházai, a Millenniumi Városközpont, illetve a Corvinus Egyetem és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem épületei.

A környék bővelkedik látnivalókban: a közelben található Magyarország egyik legmodernebb kulturális intézménye, a Művészetek Palotája, a főváros egyik legnagyobb és legszebb vásárcsarnokaként ismert Nagyvásárcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Nemzeti Színház, valamint Budapest egyik turisztikai központja, a Ráday utca, ahol éttermek, kávézók, színházak és galériák várják az oda érkezőket.

APARTMANOK

KAPCSOLAT

Cím

The Old Mill Budapest – Mill House Suites
H-1095 Budapest
Tinódi utca 1-3. IX. kerület

Telefon

+36 30 201 3456
+36 30 211 6462