Csipkebogyó szörp – 3kg

Tartósítószer, adalékok és víz hozzáadása nélkül, friss, hazai gyümölcsből készült rostos gyümölcsszörp.

Összetétele: 72% csipkebogyó velő, 27% cukor, aszkorbin sav

Ajánlott hígítási arány: 1 rész szörp, 4 rész víz.

Kiszerelés: 3 kg, “bag in box” csomagolásban.

5 900Ft

Kategória

Leírás

A csipkebogyó szörp alapja a vadon termő csipkebogyó.

A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt. A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják, amely a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben csipkerózsa áltermésként (Rosae pseudofructus) hivatalos.

A gyepűrózsa 1-3 m magas, tüskés vesszőjű cserje, amelynek a virága kellemes illatú, sok porzójú és termőjű, leggyakrabban fehér vagy rózsaszín szirmú. A vadrózsafajok a számukra kedvező életfeltételeket gyakran erodált hegyoldalakon, tölgyesekben, erdőszéleken, erdőirtásokban, bozótos helyeken és útszéleken találják meg. A szárazságtűrő fajok félárnyékban és napfényes helyeken egyaránt jól fejlődnek. A gyepűrózsa hazánk egész területén elterjedt.

Az egész csipkebogyótermés 0,3-0,6% C-vitamint tartalmaz, amely a hús részben 0,5-1,2% mennyiségben koncentrálódik. Más vízben oldódó vitaminokat (B1, B2) kisebb mennyiségben tartalmaz. A csipkebogyóban a flavonoidok csoportjába tartozó másodlagos anyagcseretermékek halmozódnak fel. Az áltermés piros színét a karotinoidoknak, savanykás ízét pedig a szerves savaknak (almasav, citromsav) köszönheti. Ezeken az anyagokon kívül a csipkebogyó nagy mennyiségben tartalmaz pektint (15%) és szénhidrátokat (10%) is.

A csipkerózsa áltermését a népi gyógyászatban megfázás, fertőzéses betegségek, gyomorsavhiány és az ebből adódó emésztési panaszok, valamint húgyúti panaszok kezelésére alkalmazzák. A csipkebogyó jelentős C-vitamin tartalma miatt vitaminpótlásra használható. Az áltermés antioxidáns hatása elsősorban a benne található karotinoidoknak, flavonoidoknak és a C-vitaminnak köszönhető. A gyümölcssavak miatt enyhe hashajtóhatással rendelkezik, ugyanakkor a növényben található pektin, és a kis mennyiségben előforduló cserzőanyagok hasmenés ellenes hatásúak. (Forrás: Gyógynövénylap.hu)

A sűrű csipkebogyó szörpünket 1:4 arányban ajánljuk hígítani tiszta vízzel. Így ízletes, a csipkebogyó jellegzetes aromáját visszaadó szörpöt kapunk. Ajánljuk még langyos teába ízesítésként.

További információk

Tömeg 3.2 kg
Méretek 17.5 × 11.5 × 21 cm
Íz

csipkebogyó

Kiszerelés

3 kg

Ajánlott higítási arány

15 liter

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csipkebogyó szörp – 3kg” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük