Sárgabarackos Almalé – 3 liter

100%-os, rostos gyümölcslé, tartósítószer nélkül, friss hazai gyümölcsből!

Összetétele: rostos almalé 60%, rostos sárgabaracklé 40%

Kiszerelés: 3 liter, “bag in box” csomagolásban

2 700Ft

Kategória

Leírás

A sárgabarackos almalé alapja a kajszi barack

Ez talán a leghíresebb magyar gyümölcs. Mindenfelé tudják, hogy a belőle készült pálinka sehol nem ilyen ízletes a világon talán, mint Magyarországon. Kecskemét környékét nevezik barackországnak, mert ott vészelte át a legjobban a korai fagyokat ez a gyümölcsfa. Ázsiából, Örményországból érkezett hazánkba ez a gyümölcs fajta. Gyönyörű napra emlékeztető színekben pompázik ez a gyümölcsünk. Sőt, a Nap felé fordított oldalán bíbor foltokat is észrevehetünk rajta. A legjobban a melegebb, mégis mérsékelt éghajlatú vidékeket szereti. Ezért díszlik talán éppen Kecskemét homok vidékén a legjobban.  A legtöbb gyümölcs sokat veszít íz értékéből akkor, amikor üvegbe tesszük, vagy más módon tartósítjuk a téli hónapokra.   A sárga barack az a gyümölcs, amelyik a legjobban megőrzi eredeti ízét még akkor is, amikor például sárgabarack lé formájában megisszuk. A legtöbb üdeséget, színt, illatot és ízt a kajszi őrzi meg számunkra így is. A sárgabaracknak nincs versenytársa, ha a palacsinta megtöltésére gondolunk például.

Ha sárgabarack levet készítünk, mindenképpen figyelnünk kell arra, hogy átválogatott gyümölccsel dolgozzunk. A rohadt szemek mind színvilágában, mind tartósságában elrontják az eredményt.

A mi sárgabaracklevünk mindig frissen szedett gyümölcsből készül. Passzírozó gépünk segítségével eltávolítjuk a gyümölcs magját, majd újból és újból átpasszírozva a magozott sárgabarack pépet megkapjuk azt a sűrű levet, amely a finom ivólé alapja.

A sárgabarack önmagában passzírozva rendkívül sűrű, ezért önmagában nem készíthető belőle ivólé, mindenképpen hígítani kell. Ennél a terméknél a sűrű sárgabarack  velőt tiszta almalével hígítottuk, így ez a gyümölcslevünk is 100%-os gyümölcstartalommal bír. Kellemes az ízvilága, selymes, a sárgabarack íze jól harmonizál az almáéval, színe is szép napsárga lesz.

100 gramm kajszi barack a napi A vitamin szükségletünk 140%-át biztosítja. A sárgabarackban számos, nagy mennyiségű antioxidáns található. A kajszi nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely serkenti a szem vérkeringését.  Magas a rosttartalma, ami pedig a szervezetünk felesleges, illetve káros anyagainak távozásában segít.

További információk

Tömeg 3,2 kg
Méretek 17,5 × 11,5 × 21 cm
Íz

Sárgabarack

Kiszerelés

3 liter

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sárgabarackos Almalé – 3 liter” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük